Jumper EZpad 6 2 in 1 Tablet PC

Egy teljes funkcionalitású, Windows 10 rendszerrel ellátott laptop, mely egy mozdulattal táblagéppé alakítható. – írta: bloggiold, 7 éve

Hardver, szoftverezettség

A Jumper EZpad 6 2 in 1 Tablet PC gépházában értelemszerűen Intel szív dobog, abból is a 2016 februárjában bemutatott Cherry Trail platformra épülő Atom X5-Z8300 rendszerchip utódjának szánt x5-Z8350 verzió.
Az INTegrated ELectronics (INTEL) egy kisebb frissítést végzett az alacsony fogyasztású Atom chip családon belül. A korábbi gyakorlatnak megfelelően elsősorban frekvencia emelés történt.
Az alap órajel nem változott 1,44 GHz, azonban a Turbo frekvencia magasabb lett 1,92 GHz.
A 14 nanométeres gyártástechnológiával készülő 64 bites utasításkészletű processzorban változatlanul négy Airmont mag működik.
Az Intel az update során javított néhány problémát is, mint az Alpha blending és az ATSC grafikai megjelenítés.
A CPU alacsony fogyasztásának köszönhetően (SDP 2 Watt) teljesen passzív, ventilátor nélküli, így hangtalan hűtést kapott.

A grafikus gyorsítást a processzorban lévő integrált 8. generációs 12 számolóegységes HD Graphics 4000 végzi, amelynek órajele 200/500 MHz.

Rendszermemóriából 4 gigabájt LPDDR3 RAM modul áll rendelkezésre.

Az eMMC adattároló 64 gigabájtos, amiből 46,3 használható fel szabadon. A tárhely tovább bővíthető, egy 128 gigabájtos microSD-t bármikor bepattinthatunk fotóknak, filmeknek.

A gép első bekapcsolásakor angol nyelven indul el az aktivált Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer.
Windows Gépház Idő és nyelv beállítás menüjében a nyelvi csomag letöltése és egy újraindítás után már anyanyelvünkön kommunikál velünk a táblagép.

Meglepetés nem fog érni minket, ha használtuk már asztali gépen vagy a laptopon a rendmondiak szoftverét. A Microsoft nagyon jól optimalizálta az érintőfelületes vezérléshez az OS-t, így billentyűzet és egér használata nélkül tökéletesen használható a masina. Az utóbbiak csatlakoztatása után notebook üzemmódban még egyszerűbb dolgunk van.

A szoftverkínálat gyakorlatilag megegyezik azzal, amit egy friss telepítés után az asztali gépünkön is látunk. Hiányzott azonban az Office Mobile programcsalád, ami az Onda Obook 20 Plus esetében alapból fent volt, de a hibát gyorsan lehetett orvosolni. Megoldásként a Windows Áruházból ugyanúgy letölthetünk gyakorlatilag bármit, mint ahogy az internetről is, az exe kiterjesztésű fájlokat kezeli az EZpad.

A FIFA Mobile Soccer játékkal 30 percet játszva, a készülék 11%-ot merült, a maximális hőmérséklet 63 Celsius fok volt, amit a háttérben futó Core Temp mért. Az Intel Atom CPU a gyártói előírás szerint 90 Celsius fokot bír elviselni károsodás nélkül.

Benchmark teszteket nem végeztem. A lentebb látható képen átlag felhasználás van szimulálva. Négy megnyitott oldal a Chrome böngészőben, plusz a Groove Zene alkalmazásban is pörög a zene. A gépsárkány alacsony rendszerterhelést jelzett és fürgén reagált minden érintésre, probléma egy szál sem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények