exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


Grillo
(senior tag)

Nekem a régi 1.6 Swift nem ette egyáltalán. Az 1.8 Xsara Pikacsu igen, motorgenerál után már nem ( :B ). A mostani 1.6 Pikacsu is eszi, 5w40 van benne, de remélem most nem kell generál, inkább itatom, olyan 1-2 liter között 10k km alatt.


Phülöp
(addikt)
Blog

Annyit beszéltek az olajról, hogy mostmár nekem is megjött a kedvem ellenőrizni.


Grillo
(senior tag)

Hja, Nissanom nem volt még, de a céges V6 Navarra motorja faszán felrobbant az M1-en egy gyorsításnál, pedig csak 270 ló volt benne, de szétszaladtak.


Jahno
(őstag)

Ez mondjuk kemény, hogy papíron simán többet ér, mint az összes többi gyártó együtt.


npera
(újonc)

Na, ezt is megértük. A RON95 benzin 18 SEK fölé ért, míg a dízel literje 19,37 SEK.

Ez 660 HUF benyára és 707 HUF dízelre. És még nincs is tél, akkor mindig felmegy az ára.


Phülöp
(addikt)
Blog

Télen itt is felfelé szokott menni az üzemanyag ára. Meg nyáron, amikor mindenki megy nyaralni. Meg amikor esik az eső. Meg reggelente, az éjszakai pangás után.


npera
(újonc)

Az éjszakai pangás a leginkább veszélyes, mert akkor leüllepszik a cuccban az adalék, ezt az ár emelésével tudják újra szintre hozni. Akkor a reggeli hólapátolás után jól esik pittyenteni az okosórát a terminálnál :Y :C


Samott
(addikt)

Itthon is 500 lesz a benzin holnaptol. Az atlagfizu itthon a sved negyede kb. csak hogy perspektivaba helyezzuk a dolgot. ;) De van durvabb is:

"A földgáz eszelős árrobbanására nem lehet eléggé rácsodálkozni. Az október 21-i adatok alapján az elmúlt három hónap alatt két és félszeresére, hat hónapos időtávban négyszeresére, egy év alatt már öt és félszeresére drágult a nyersanyag." - ez nem magyar, hanem ugy altalaban europaban.


hobizoli
(nagyúr)

tegnap a M3-n, az M31 utani kuton vmi 537 volt a 95-s es 558 a gazolaj :DDD


hobizoli
(nagyúr)

mondjuk akiknek volt egy kis agya, az regen az "olcso" araknak szigetelt mar, es nem varta a sultgalambot

ja meg epkezlab orszagnak eleve van 90-100 napnyi gaztartaleka, amit nyaron tolt fel a tarozokba, szoval akar egy enyhebb telet is majdnem vegig kihuz gazszallitas nelkul

de majd ezek utan fognak raszeppenni, hogy 120-130 nap tarkapacitas se lenne kifejezetten baj


Phülöp
(addikt)
Blog

Értelmesebb országokban a gáz nem a lakossági fűtésre szolgál.


Grillo
(senior tag)

Ja, tegnap úgy jártam, hogy az OMV kúton bedugtam a 95ös pisztolyt a Pikacsuba, aztán olyan 20 liter környékén tűnt fel, hogy literje 517 ft, meg hogy valami maxmósön felirat is van a szám felett. De akkor már teleraktam.
Mondjuk meglepődtem, mert érezhetően jobban reagál a gép, jobban megy, és nem placebo.


Samott
(addikt)

Tuzifa megdragabb, mondjuk a dotalt gazarnal, de ha az van, akkor azzal szamolunk. Annyira meg nincs itt a globalis felmelegedes, hogy mediterran modra legkondival futsunk. Szigeteles van, napelem tulmeretezve. De a hoszivattyu ilyen aron ki se tudom szamolni mikorra terulne meg.


Phülöp
(addikt)
Blog

Tavaly erős volt itt a tél (itteni viszonylatban is átlagosnál hosszabb és hidegebb) , 250 eur volt a fa, és 400 mellé a fabrikett. Idén csak brikettet vettem, kb. 600 euróért. Ennyit egy magyar (enyhe) télen is bele lehet rakni a fűtésszámlába, ha gáz.
Örülnék, ha lenne olcsó alternatíva, de egyelőre csak elektromos radiátorok vannak lokális kiegészítésnek.

[ Szerkesztve ]


blueboi69
(csendes tag)

#gyerekbeteg_mai_rohanás_blog

Tegnap este nagyobbik gyerek elkezdett köhögni, meg úgy egész éjjel. Köhögsécsillapító nem segített, reggel lázas lett, de az sem akart lemenni, akkor goto gyerekorvos fehérvárra.
Bemegyünk, ott derül ki, hogy doktornő ma nem rendel, mert csak. Najó, végülis dél van, asszony mondja, hogy menjünk el a magándokihoz. Bujdy biztos ismeri, Séfer apja és fia. Tényleg dokik, legutóbb voltunk náluk, amikor az összes gyerekorvosnak volt továbbképzése egyszerre, akkor 4órát vártunk a két beteg gyerekkel.
Na sebaj, hétköznap, dél, nyitásra ott vagyok... aha... 2órát vártunk, cca 18-an voltak előttünk.
Viszont mondja, hogy könnyen kórházba kerülés lehetett volna a dologból, jó hogy elvittem, mert nem azért köhög, mert a torka fáj, hanem beszűkült a tüdeje, vmi felülfertőzés miatt és fullad meg szegény gyerek.
Felírt halom gyógyszert, köztük asztmásoknak való sprét, ami neki túl tömény, ezért kell hozzá egy inhalátor. Namost az hiánycikk, kb 10gyógyszertárban voltam a környéken (fehérváron is persze), meg gyógyászati boltban, mindenhol csak a fejüket csóválják, hogy még központi raktárban sincs... végül asszony local kismama fb csoportban talált egy anyukát akinek volt egy bontatlan és felajánlotta, hogy kölcsönadja, azt hoztam el. Így ezzel el is telt fél nap.... :U


hobizoli
(nagyúr)

ja majd nezd meg ha a szomszed nedves tuzifaval meg foleg ha vmi vegyestuzelesuvel fut, akkor mennyire lelkesen akarod kinyitni az ablakot szelloztetni... 1-2 perc alatt fustszagu lesz az egesz lakas/haz


de amugy belegondolsz, 2-3 klima egy mostani enyhebb teleken siman tud futeni egy atlag 80-100m2-s keglit, es azok kerulnek kb 800k-ba

bonusz funkciokent nyaron tud huteni is :DDD


Phülöp
(addikt)
Blog

ópasztmek

Jobbulást a kölöknek


blueboi69
(csendes tag)

Aztakurva :DD

Amúgy ja, pöppet bedrágult az üzemanyag, délután hallottam a rádióban, hogy holnap 5 forinttal drágul a benzin és eszembe jutott, hogy a fiestaban van kb 2liter benya, mert 30km-t írt ki hatótávnak :D


blueboi69
(csendes tag)

Köszi köszi. A doki szerint ha pontosan követünk minden adagolást, akkor 5-7nap múlva már minden oké lesz, de 1hét múlva meg kell hallgattatni a tüdejét. Hozzátette, hogy gyerekorvoshoz is vihetem, nem muszáj hozzá. Ebből érződik, hogy nem a pénzre megy, különben visszarendelé magához. 1vizsgálat 10k.... Múltkor a két gyerekre lazán elkért egy 20ast. :U

üzenetek