Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Akheron
(senior tag)
Blog

a gyomrunknak, de méginkább a tudatunknak már más és jellemzően több az igénye, mint gyökerek és magok.

Mintha kissé lekicsinylően írnál a növényekről - már ahhoz képest, hogy nagyobb részt mégiscsak azokat esszük/használjuk, legyen az akár köretként tálalt gabonaféle, akár fűszernövény, akár tea, akár valami iparilag összetákolt mócsing. Amit írtam, azzal azt szerettem volna csak kifejezni, hogy talán ideje volna visszatérni a feldolgozott élelmiszerek kiindulási alapjául szolgáló növényekhez. :)

Egyébként az igényeket többnyire a lehetőség hívja életre: ha nem lenne ez a sok ízfokozó és egyéb szemét, máshol tartana az emberek szempontrendszere. De aki nem lelki rabszolgaként tengeti életét, az manapság is le tud mondani bármiről, amiről tudja, hogy árt neki, vagy egyszerűen csak drága. Abszolútumok híján a szempontrendszer alkalmazkodni fog, így azután is ugyanúgy meg fogja találni a kellemes ízeket és a boldogságát az ételekben. Ha meg valaki képes férfiemberhez méltatlanul kitartóan sóvárogni olyanért, ami nem része az életének, abba kár az étel. El kell dönteni, hogy rinyálni vagy élni akarunk.


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

Azért az tévedés, hogy a fehér kenyér az ipar terméke lenne. Az volt régen is, nem csak a barna kenyér.


#96302336
(veterán)
Blog

Így van. Volt fehér kenyér a gazdag földesurak asztalán. Az egyszerű ember teljesen őrölt búzából sütötte a kenyeret.


#96302336
(veterán)
Blog

Már nem tudom. Lehet, hogy mese.


fLeSs
(nagyúr)
Blog

az... ;)


Akheron
(senior tag)
Blog

Hát még ha csak az foszlós! De manapság már pogácsából is árulnak pillét. Emlékszem, vásároltam néhány hónapja valamilyen látszatra pogácsaszerű ételt, 0,5 kg-os kiszerelésben, az összetétel ellenőrzése nélkül. Mikor hazavittem, és megkóstoltam, erősen elcsodálkoztam az állagán és az ízén. Gyakorlatilag néhány milliméteresre össze lehetett nyomni, annyi levegő volt benne. (Íze meg semmi, és a gyomromnak sem tett jót.)


Akheron
(senior tag)
Blog

nem mindenki dolgozhat otthon és vonhatja ki magát a munkahelyi ártalmak alól

Én valóban itthonról dolgozom, és belátom, manapság valóban nem egyszerű megtalálni a megfelelő egyensúlyt, kompromisszumot a számos tényező és teendő között. De ettől függetlenül tény, hogy a legtöbben nem a teendőket és az erőfeszítést keresik, hanem nyomban a kifogásokhoz és kiskapukhoz nyúlnak. Sok tekintetben én is ilyen vagyok sajnos; szerencsémre a táplálkozás nem tartozik ezek közé. :)

és mégis az utóbbi időben elkezdtem szemetet is enni, mert nincs időm, energiám, egyebem hanem csak bekapok valamit, majd megyek vissza az igába.

Ez is csak emberi gyengeség. A választás, cselekvés szabadsága mindenkinek megadatott, és mindenki él is ezzel élete minden pillanatában, akár tudomásul veszi, akár nem. De nem akarok ezzel senkit bántani; csak egyszerű véleménynyilvánítás, mely a saját szemléletmódomon alapszik.

könyörgöm, fogadd már el ezt az álláspontot is.

Belátom, és elfogadom, hogy él benned egy ilyen álláspont. :)


bambano
(titán)
Blog

Ismereteim szerint ahhoz, hogy növényekből, zöldségből, gyümölcsből meglegyen a napi szükséges bevitel, meg kellene enni 3.5-4 kilót. Erre azt tudom mondani, hogy nem vagyok tehén, nem legelek egész nap.


Akheron
(senior tag)
Blog

Plíz, ne kezdjük el ismét ezt a gyerekes játékot. :) Nem húsfogyasztás nélkül gondoltam - pusztán azért nem említettem a húsokat, mert azok a termékek, amikre utaltam, növényi alapúak.

Egyébként köszönöm szépen, én tökéletesen megvagyok húsok nélkül, egészségesen, nem legelve - és abszolút nem vagyok ezzel egyedül: „Vegaclub.hu - Regisztrált felhasználók: 749”.


bambano
(titán)
Blog

Az ellenvélemény az gyerekes játék?

Szerintem meg az a gyerekes játék, mikor egyes módszerek kizárólagos, általános mindenhatóságát nyomják az embernek. Egyen mindenki gyökereket, legyen mindenki vegetáriánus, egyen mindenki csak húst, stb. Mind marhaság. Az egyetlen helyes út az, ha valaki mindent kipróbál és odafigyel, hogy neki saját magának mi volt a legjobb. Lehet, hogy neked a vega a legjobb, másnak meg a bélszínszelet szűzérmével, a krumplitól meg könyökfájást kap.


Akheron
(senior tag)
Blog

A gyerekes játékot nem kifejezetten neked szántam - korábban voltak már viták ezzel kapcsolatban, arra utaltam volna vissza.

Az ebben a témában közzétett hozzászólásomnak viszont kevés köze van mindehhez: egyszerűen az iparilag feldolgozott és/vagy finomított élelmiszereket támadtam, és azok helyett javasoltam volna ugyanazokat az élelmiszereket - de eredeti formában. Aztán lehet, hogy hülyén sikerült leírnom mindezt; nem ez lenne az első eset. :)

De hogy cukkoljalak is kicsit: [link] :)


agent_k
(senior tag)

Így van... Az emberi emésztőrendszer nincs csak egy fajta ételre berendezkedve.
Van metszőfogunk ami húsevő sajátosság, de vannak gumós őrlőfogaink, amik meg mindent szétszednek... Valamint az emberi bélrendszer túl hosszú a húshoz, de túlságosan is rövid a zöldségekhez... szóval mindent kell enni persze mértékkel


Akheron
(senior tag)
Blog

Nem nagyon akartam belefolyni ebbe, de ha már feltétlenül tudományosan akarjuk megközelíteni ezt a kérdést, azt is figyelembe kell vennünk, hogy evolúciós mértékkel a kultúránk egy szempillantás sincs. Azelőtt mások voltak a játékszabályok, mások voltak a lehetőségek; korántsem biztos, hogy a mai, minél hosszabb életre és időskori egészségre való törekvéshez az a legcélravezetőbb, amire biológiailag úgymond leginkább fel vagyunk készítve.


robekri
(addikt)

Neked bevállt ez a mocskos ganyéé??? :F

Üdv.: Robe


brownus
(veterán)

ha mindig oda figyel az ember mit/mikor/mivel és mennyit! eszik és még mozog is vmit akkor ez a méregtelenítés úgymond folyamatos. és nem fog elhízni sem


brownus
(veterán)

mióta vagy vega?

a távoli jövőben van egy tanyám, nagy kerttel... akkor megint vega leszek:)

[Szerkesztve]


ONE-T
(csendes tag)

sziasztok, februar eleje voltam 126 kg, most vagyok 98, 196-7 cm vagyok, szenhidratmegvonassal csinaltam, csak a bőrőmön megmaradtak a tigriscsikok és meg is ereszkedett, nincs még tasakom mint egyik havernak, csak ki tudom huzni vagy 5-6 centire, van erre valami modszer hogy összehuzodjon a bör?


Bányai Gyöng
(újonc)

Sziasztok!
Még soha nem írta ide. Ma találtam erre a helyre. Azért szólok, mert tudok egyet s mást a témáról. Egész könyvnyit írtam erről. www.pszichowellness.hu

üzenetek