Futás, futópályák - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


inf3rno
(nagyúr)
Blog

Koffein mentes kizárt. :N


Fred23
(nagyúr)

Nálam 3 sorozat és 3 ismétlés van csak mindenből, de az bekaksiztatós.

Éppen ezért, ha fontos a futásban nyújtott teljesítmény is, a futós felmérőim olyan napra teszem, ami a rezisztencia edzéseimtől a lehető legmesszebbre esik. Közvetlenül a rezisztencia edzés előtti napon a legalacsonyabb a pulzusom -kezdek kipihent lenni-, illetve terhelésre is ekkor a legalacsonyabb, pontosabban x terhelésre ekkor a legalacsonyabb.

[ Szerkesztve ]


Fred23
(nagyúr)

Lehet, mérek majd párat a topiknak, csak érdekességként. Egy 6 perces km-hez kábé 175-ös pulzus tartozik, ha rezisztencia edzés után kocogom, és 155-ös, ha még edzés előtt. :)

[ Szerkesztve ]


tisn
(addikt)

NAGYON OFF
bocs, siettem, 4 sorozat, es 8-20 az ismetlesszam. a gyuros topik az elegge hipertrof ;] , en viszont inkabb csak siman fogyni akarok, mellekesen kisse erosebb lenni. plusz vallam es konyokom is vacakolt mar, igy soxor inkabb a kisebb suly + tobb sorozat verziot valasztom, hogy kimeljem az izuletet.


norby_42
(aktív tag)

A wellness nem az én világom, jó volt így futással kiváltva. Klasszul elfáradtam, aztán vacsoránál mondtam a többieknek, hogy egyenek bármit, átvállalom a kalóriájukat ;]

Ez volt az egyébként, Bene-hegyi tó a neve.

Ez meg a kukoricás:

[ Szerkesztve ]


Alg
(veterán)
Blog

Legalapabb, egyszerű, megbzható futós órából még mindig a Garmin FR55 a legolcsóbb ami ajánlható?

Semmi egyéb funkció nem kell, csak egy használható GPS meg pulzusmérés.


Napfénysüti
(nagyúr)
Blog

Az FR55 vállalható belépő óra, a feleségemnek ilyen van, szereti.


Peetta14
(tag)

Lemaradtam, miért lett most rossz a koffein? Mi van a koffeines gélekkel?

Beneveztem az Ensportos 1000 Ft-os akcióba. Futottam egy 5km tesztet (nyílván úgy esett, hogy szomrázó napban du 2kor tudtam kimenni a közeli salakoályára, szét is estem), volt egy órás preferencia, célok, ismerkedős zoom beszelgetés, majd megkaptam az első heti adagot az UB után. Az patent, hogy a garminra egyből leszinkronizálódik az edzés, így nem kell megjegyezni, vagy külön bevinni. 1 próbahónap lesz csak, nem ér nekem 15-20k-t havonta, de egy ezrest simán. Lehet még egy laktáttesztre elmegyek.


xy.zsolt
(őstag)

Ahogy án tudom hasznos a koffein, de nyilván csak mértékkel :K
Az 5-6 kávé/dózis + a zöldteában lévő mennyiségről volt szó...ami napi szinten szerintem is sok. Akkor is ha egy 'vödör tejjel' visszük be pl latte-ként.
A megoldás nem az kéne legyen, hogy egyik napról a másikra totál elhagyni hanem fokozatosan csökkenteni a még jótékony élettani hatást eredményező mértékig.

[ Szerkesztve ]


tomcica
(addikt)

Nem arrol szolt itt a diskurzus,hogy nem hasznos,hanem hogy reggel ne azzal kezdje az ember a napot. Igyon kavet nehany oraval az ebredes utan,ne az ebressze.


LanyUs
(senior tag)

Ma hajnali full montonra sikeredett. 2 éve már csináltam erő edzésnek ezt 12x kocogtam fel, a másodiktól az összesbe bele kellett sétálnom a tetején. Most azért jobb az erőnlét, nem volt séta.
Elkocogtam a dombhoz, majd felfutottam rá 10x kontroll 166 hrm/ le 125 hrm 06:40-07:00 tempóban, majd váltottam erősebbre 5x közel versenytempóig. A domb tetején azért vettem a levegőt, a combom is dolgozott. A cipő sajnos beázott, tocsogott a Mafate Speed 4.

80 perc dombozás 250m / 33m szint fel - 250m / 33m szint le 10x laza + 5x erősebben ( enyhe sár )
10.90 km Elevation 518 m Calories 1,600 Elapsed Time 1:20:06

Norby: nagyon hasonlít a mi tájunkra, ahol futottál :R

[ Szerkesztve ]


xy.zsolt
(őstag)

Nálam reco nap + 4%os emelkedőre rövid fokozós sprintek voltak.....ma először éreztem érkezésnél ezt az edzést valóban reco-nak :DDD


tomcica
(addikt)

Szep munka,szintes versenyen ez majd aranyat er :K


tomcica
(addikt)

Nincs itt semmi latnivalo...a jelszo tovabbra is: "A fiuk a banyaban dolgoznak" :K


xy.zsolt
(őstag)

Tegyük hozzá, azért is hatott a mai reco-nak mert van a héten másik 3nap ami többé kevésbé gyilok :DDD

[ Szerkesztve ]


tomcica
(addikt)

Szisztematikusan belementel a faradtsagba es az elvegzendo edzesbe,most szepen szisztematikusan kipihened :K (cserebe az intenzitas a gyors edzeseken nol kicsit...ha nem a sebesseg akkor a rovidebb piheno altal).
Utana majd jon nehany 2-3km eros felmerotempo,meg egy 6-8-as is (egy muszaj).
Szoval csak pihenj,kelleni fog az ero :P


LanyUs
(senior tag)

2 hét múlva verseny :K Itt már nagy csodákat nem tudok tenni a felkészülésben, de ott a tömeg majd visz előre. Én mindent beleadtam a téli felkészülésben, mint eddig minden évben ( ugye az elmúlt 3 évben széthullottam betegség miatt a felénél, kivétel nélkül torokgyulladás közepén voltam ). Még van 16 nap, a gyerekek jelenleg nem betegek. Talán összejön :) 4 éve futottam "tisztán" egészségesen ezt a versenyt. Már kijárna egy újabb lehetőség!
Ja és ugye ott a kollégám 8 évvel ezelőtti rekordja ( jelenleg már jóval lassabb és nem is fut, csak teker ), az Ő átlagát is hozni szeretném.

[ Szerkesztve ]


tomcica
(addikt)

Jo celok :K akkor innen mar csak szepen esszel az utolso 2hetet...kis rovidebb intenzitas,es egyre frissulo test kell.


Peetta14
(tag)

Aham, és ébredjen egy alpesi faluban tehénbőgésre, oké :D Itt a vadkeleten, egy cukor nélküli kv + 0,5L víz után indu meg az ember a kora reggeli edzésére, és büszke, hogy letud egy órás edzést, utána magába tölti a zabkásáját, közben öltözteti a gyerekét, majd elviszi oviba, bölcsibe, hogy reggel 9re már a szgép előtt legyen motiváltan a munkakezdésre.
Choose life! Ahogy a tanult skótok hirdetik.


tomcica
(addikt)

Trainspotting :R

üzenetek